Over Het Droomkasteel

Het Droomkasteel gastouderopvang bestaat 16 jaar. Ik ben Astrid Hendriks, 58 jaar, ik heb twee dochters van 30 en 33 jaar oud. In 1983 ben ik begonnen als leerkracht Basisschool in Arnhem, toen mijn oudste dochter werd geboren ben ik fulltime moeder geworden en na een paar jaar in ons eigen Installatiebedrijf de administratie gaan doen. Zestien jaar geleden ben ik met gastouderopvang begonnen, dit doe ik nog steeds met veel plezier.

106476571_1759292867551557_8536343205812327615_n

Vanuit mijn opleiding weet ik natuurlijk het e.e.a over de ontwikkeling van het kind, ik probeer dit ook zoveel mogelijk toe te passen. Ieder kind is uniek en heeft een individuele begeleiding nodig. Het kind moet op de juiste manier gestimuleerd worden, maar ik ben van mening dat een kind ook gewoon kind mag zijn en ook lekker moet kunnen spelen en zichzelf zijn.

Ik denk dan ook dat kwalitatief goede opvang door de gastouder een steun is voor werkende ouders en hun kinderen. Als de opvang goed geregeld is vermindert dat de stress bij de ouders en bevordert dat de veilige gehechtheid en de ontwikkeling van kinderen.
Dit houdt in dat ik reageer op de signalen en behoeften van de kinderen zodat er een hechte vertrouwensband wordt opgebouwd.

Het VVE programma AAP is een goede actieve ondersteuning bij de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen.